Cum pot folosi Lista neagra pentru a bloca mesajele SPAM?

Lista neagra si instrumentul Blocked Senders al clientului de e-mail

Aceasta este calea cea mai simpla de a utiliza LN pentru blocarea mesajelor spam.
Blocked Senders este o lista de adrese e-mail sau domenii pe care clientul de e-mail o foloseste pentru a bloca mesajele din surse nedorite. Pentru a va proteja trebuie sa incarcati periodic aceasta lista cu cea furnizata de SpamAlert.

Actualizati cel putin saptamanal lista de spammeri printr-o operatiune simpla de tip Copy->Paste sau de import dintr-un fisier text. Aveti mai jos exemplificat, in 2 imagini, instrumentul Blocked Senders din Office Outlook 2007.

Toate mesajele venite de la spammeri se vor duce direct in Junk E-mail. In plus, puteti seta ca mesajele spam sa fie sterse automat, fara a mai ajunge in directorul Junk E-mail.


Lista neagra si instrumentul SpamAssassin pentru serverul de email al domeniului dvs.

SpamAssassin este un instrument utilizat de serverele de e-mail pentru a bloca mesajele nedorite. Una din functiile SpamAssassin utilizeaza o lista neagra cu ajutorul careia respinge mesajele de la spammeri.

Avantajul utilizarii acestei metode este ca toate adresele de email ale domeniului dvs. vor fi protejate. Nu trebuie sa mai actualizati fiecare client de e-mail, de pe fiecare calculator in parte.

Pentru a implementa aceasta protectie procedati dupa cu urmeaza:
1. Copiati Lista neagra pentru SpamAssassin (ne este aceiasi cu lista neagra pentru Junk E-mail) pe site-ul dvs., intr-un fisier cu extensia TXT. Nu uitati sa reimprospatati lista, cel putin saptamanal, cu cea de pe site-ul SpamAlert.Ro.
Recomandare: realizati un script care sa copie zilnic lista de pe site-ul nostru pe al dvs.
Atentie! NU utilizati, impreuna cu SpamAssassin, lista neagra direct de pe site-ul nostru! Daca IP-ul dvs. genereaza pe site-ul nostru un trafic prea mare va vom bloca definitiv accesul la SpamAlert.Ro
2. Configurati BlackList-ul din SpamAssassin sa citeasca fisierul care contine lista neagra.


Lista neagra si serverul de e-mail al web-hostingului

Utilizati Lista neagra pentru serverul Exim si realizati o protectie a tuturor serverelor de e-mail dintr-un web-hosting.
Lista neagra pentru serverul Exim contine o lista de IP-uri in spatele carora se genereaza cele mai multe mesaje spam raportate.« Index RIF

Xecutive.ro
Nexus Restaurant
Solutie: Restaurant,Bar,Gelaterie,
FastFood,Catering * Touch&PDA
www.nexusmedia.ro
Nexus Salarii
Totul despre salarii,
raportari si declaratii
www.nexusmedia.ro

  Linkuri utile
   NXM Online Tools
NXM.ro

   Nexus ERP Software
NexusERP.ro

   Cursuri de schimb valutare
cursvalutar-db.ro

   Gazduire web si Domenii .RO
123Host.Ro

   Valideaza Coduri Uzuale
Valideaza.Ro

   Coduri Postale
CoduriPostale-db.Ro

   Coduri Utile
123Coduri.Ro