Ce este SPAM si ce trebuie sa fac atunci cand primesc SPAM?

SPAM este un mesaj de posta electronica (e-mail) nesolicitat. In cele mai multe cazuri sunt mesaje comericiale (oferte, promotii...etc) si intenitia expeditorului este de a beneficia de publicitate la costuri f. mici.

Asa cum internetul a evoluat, domeniul de aplicare si scara de abuz in retea au evoluat in aceiasi masura. Una din aceste forme de abuz este spam-ul, care a devenit o problema universala. Momentan nu exista mijloace de a bloca definitiv spam-ul.

Mai grav, exista mesaje spam care pot aduce daune serioase destinatarilor:
 • virusii continuti in mesajele electronice pot deteriora sistemul de calcul, inclusiv calculatoarele din reteaua locala;
 • e-mail phishing, mai exact mesaje care par trimise de o organizatie legitima, cu scopul de a obtine in mod fraudulos informatii cu caracter personal, cum ar fi parole sau detalii ale cardului de credit;
 • oferirea de produse sau afaceri fabuloase dar in realitate false, cu scopul a va atrage in diverse capcane sau pentru a vizita anumite site-uri;
 • mesaje de amenintare, hartuire, blocarea comunicarii serverelor de e-mail...etc.

  Ar trebui sa raspund la un spam?
  Va recomandam sa nu raspundeti la spammer. De multe ori, expeditorii de spam incerca sa ghiceasca adresele de email. In cazul in care expeditorii obtin un raspuns de la dvs. pur si simplu au confirmarea ca au gasit o adresa de email valida.

  Ar trebui sa ignor spam-ul?
  Va recomandam sa folositi un serviciu online de raporate a spam-ului (asa cum este SpamAlert) care va poate ajuta in a lua masuri impotriva expeditorilor de spam. Totusi, daca nu doriti sa apelati la astfel de servicii stergeti imediat mesajele primite, fara a le deschide.

  Ce pot face pentru a opri mesajele spam?
  Actualizati-va periodic Lista neagra (domenii care expediaza spam) folosind instrumentele specifice clientului de email pe care i-l utilizati (de ex.: Junk E-mail din Outlook, SpamAssassin din cPanel...etc). Asa cum precizam si mai sus, raportati constant mesajele spam primite catre SpamAlert, astfel lista neagra este actualizata constant si proprietarii retelelor in care se afla serverele de e-mail care fac spam vor lua masuri impotriva spammerilor.

  « Index RIF

 • Xecutive.ro
  Nexus Certificari
  Solutie destinata Certificator
  de calitate (iso, haccp, etc)
  www.nexusmedia.ro
  Comanda Domeniu Web
  24,78 € domeniu .RO
  Rezervare instantanee...
  www.123host.ro

    Linkuri utile
     NXM Online Tools
  NXM.ro

     Nexus ERP Software
  NexusERP.ro

     Cursuri de schimb valutare
  cursvalutar-db.ro

     Gazduire web si Domenii .RO
  123Host.Ro

     Valideaza Coduri Uzuale
  Valideaza.Ro

     Coduri Postale
  CoduriPostale-db.Ro

     Coduri Utile
  123Coduri.Ro